Soms kiezen we ervoor om ons lichaam te vullen in plaats van te voeden

Als we spreken over het vullen van je lichaam, hebben we het over voeding die voornamelijk veel ontstekingsbevorderende stoffen bevat. Eigenlijk heeft je lichaam juist behoefte aan ontstekingsremmende stoffen. Als je te weinig van deze stoffen binnenkrijgt, ontstaan er al snel laaggradige ontstekingen in je lichaam. In eerste instantie merk je dit niet direct op, toch zijn ze ongemerkt heel slecht voor jouw gezondheid.

Na verloop van tijd merk je verschillende kleine kwaaltjes. Je lichaam geeft signalen dat het uit balans raakt. Het gaat helemaal vervelend worden als deze disbalans een chronischer karakter krijgt. Laaggradige ontstekingen liggen aan de grondslag van allerlei ziektebeelden.

Veel mensen die in mijn praktijk komen hebben last van kwaaltjes zoals: ontstoken tandvlees, ontregelde maag- en/of darmwerking, (vaak) verkouden zijn, schimmelnagel, slecht genezende wondjes, puistjes, onrustige huid of juist een zeer droge huid. Kortom, zij voelen zich niet ziek maar voelen zich ook niet optimaal gezond en energiek.

Wat is er dan precies uit balans?

Als jij ook last hebt van deze enigszins vage klachten, is de kans groot dat er een disbalans tussen de omega 6 en omega 3 waarden in jouw lichaam is. In de Westerse maatschappij verhoudt de omega 6 tot omega 3 zich rond de 15:1. Terwijl dit idealiter 3:1 moet zijn.

Dit vind ik persoonlijk best heftig: “15:1 in plaats van 3:1”

Is dit dan erg? Laat ik eerst vermelden dat je ze allebei nodig hebt. Omega 6 heeft een ontstekingsbevorderende werking. Terwijl omega 3 ontstekingsremmend werkt. Omega 6 en omega 3 werken goed samen in het lichaam. Ze zijn onmisbaar voor jouw afweersysteem, want ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat ziekteverwekkers opgeruimd worden. Het gaat meestal mis bij de onderlinge verhouding.

Met behulp van een eenvoudige vingerprik kun je met een druppel bloed al jouw eigen verhouding omega 6 tot omega 3 meten. In mijn praktijk werk ik met een test waarbij je inzicht krijgt in deze onderlinge verhouding en nog 11 andere onderliggende vetzuren.

Vanuit dat inzicht kan ik desgewenst gericht voeding- en leefstijl advies geven. Meer weten en/of jouw cel gezondheid meten met behulp van de genoemde vingerprik? Neem gerust en vrijblijvend contact op, denk graag met je mee.

Gezonde groet, Anita Willemsen

Anita Coacht -Van Buitengewoon Naar Binnenbijzonder- www.anitacoacht.nl l info@anitacoacht.nl l 06-46426438

Vullen of Voeden?
Getagd op: