Voor vitaliteit en gezondheid

Veel vrouwen ervaren klachten die vaak voortkomen uit een hormonale disbalans. Gelukkig kunnen deze klachten verminderen of zelfs verdwijnen door je hormonen in balans te brengen.

Met de Reset je Hormonen methode begeleid ik je in 10 stappen naar balans in jouw hormoonhuishouding.

Foto Anita Coacht met een ovengerecht. Reset je hormonen (Debby van Cleef)

Herken je jezelf in het volgende?

 • Je voelt je vaak futloos en hebt weinig energie. Je slaapt onrustig en hebt regelmatig last van koude handen en voeten.
 • Tijdens je cyclus heb je pijnklachten, zoals hoofdpijn of misschien wel migraine, rugpijn en/of buikkrampen.
 • Na je zwangerschap(pen) lijkt je hormoonhuishouding niet te herstellen.
 • Je ervaart stemmingswisselingen, voelt je niet jezelf en hebt last van innerlijke onrust.
 • Je libido is afgenomen en soms heb je een onstuitbare drang naar (fout) eten of wijn.
 • Ondanks dat je ongeveer hetzelfde eet als voorheen, blijft je gewicht toenemen en lukt het nauwelijks om af te vallen.
 • Je hebt jarenlang hormonen (de (prik)pil, spiraaltje) aan je lichaam toegevoegd, durft nu niet ineens te stoppen.
 • Als je jezelf afvraagt: “Wat is er toch met me aan de hand?” Dan hoef je niet langer met deze klachten rond te blijven lopen. Je kunt daadwerkelijk iets doen om verbetering te ervaren.

Hormonen regelen namens alles in je lichaam, door je bewust te worden van hun werking, kun je invloed uitoefenen op je hormoonbalans. Wanneer je hormonen in balans zijn, voel je jezelf gezonder en vitaler en je zit letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

Ik help je graag met de Reset je Hormonen methode om je hormonen weer in balans te brengen.

Hoe ziet het “Reset je Hormonen” programma eruit?

Reset je Hormonen methode is een 10-weeks programma dat is opgebouwd uit een werkboek, 4/5 afspraken (live, online, workshop, afhankelijk van welke route jij kiest), support 1-op-1 tijdens de gehele 10-weekse. En je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep, waar je kunt contacten met andere vrouwen. Je ontvangt ook een receptenboek met voor 10 weken ontbijt, lunch en diner recepten. Deze overheerlijke, makkelijk te bereiden recepten zijn er voor jou als inspiratie. Leuke hiervan is dat ik vaak terug hoor dat er door het hele gezin van gegeten wordt. Dat is precies mijn bedoeling. Dat alles werkbaar en makkelijk inpasbaar is.

Je leert over de functie van hormonen en hun invloed op je lichaam. Voeding, mindset, beweging en ademhaling vormen vaste onderdelen van het programma.

 • Week 1: Herken je klachten en leer welke hormonen bij jou uit balans zijn?
 • Week 2: Hoe werken onze hormonen in basisbeginsel
 • Week 3: Hormonen uitgelicht en hoe ze samenwerken
 • Week 4: Leer je hormonen te voeden
 • Week 5: Detoxen voor lichaam en geest
 • Week 6: Je cyclus en wat je eet, wanneer en waarom
 • Week 7: Verander je gedachten en wees je bewust van je mindset
 • Week 8: Voeding voor jouw brein, voor meer energie en focus
 • Week 9: Hoe pas je de methode toe in je dagelijks leven?
 • Week 10: Zo houd je het vol

Binnen deze 10 weken leer je ook waarom je nooit meer op dieet hoeft door middel van de 10 stappen. Het programma biedt geen snelle oplossing, een andere leefstijl die bijdraagt aan het verbeteren van je hormonale balans.

Je hebt levenslang toegang tot het werkboek, video’s en de actieve besloten Facebookgroep, zelfs na de 10-weken van het programma.

Wat bereik je met de Reset je Hormonen methode?

 1. Hoe je van een suikerverbranding naar een vetverbranding kunt gaan, wat resulteert in meer rust in je hoofd en energie in het lijf. En…waarom je nooit meer op dieet hoeft.
 2. Welke vitamines, mineralen en misschien zelfs bio-identieke hormonen je kunnen ondersteunen om je hormonen sneller in balans te brengen.
 3. Welke eenvoudige aanpassingen en grote hormonale verandering teweeg kunnen brengen.
 4. Wat de grootste hormoon verstorende keuzes zijn en hoe je deze gemakkelijk kunt veranderen.
 5. Wat je kunt doen of laten tijdens verschillende fasen van je cyclus.
 6. Hoe je jouw hormonale cyclus begrijpt, ongeacht je leeftijd
 7. Nog heel veel meer

Veel vrouwen kennen het woord hormonen wel maar zijn zich nog niet bewust van het feit hoe bepalend hun hormonen zijn voor hoe ze zich voelen en eruitzien. Maar ook niet van hoeveel invloed ze daar op uit kunnen oefenen. Zowel negatief als positief.

Helaas leven veel vrouwen tegenwoordig in een omgeving die een negatieve invloed heeft op hun hormonen. Veel vrouwen houden veel ballen in de lucht waardoor hun stressniveau hoog is (vaak hebben ze dit niet eens door, omdat ze er gewend aan zijn geraakt), voeding is niet optimaal en begin schiet er vaak bij in.

Ons lichaam is geniaal. Het zal er alles aan doen om ons te laten overleven, ook als je hormonen uit balans zijn. Je lichaam doet er alles aan om jou door te laten gaan, ook al moet het daarvoor bepaalde functies opofferen. Daardoor krijg je hoofdpijn, migraine, rugpijn, vermoeidheid, minder zin in seks, stemmingswisselingen, depressiviteit, prikkelbaarheid en slaapproblemen.

De meeste vrouwen die bij mij hulp zoeken, hebben de oplossing daarvoor gezocht in chocolade, koffie en energiedrankjes. Alles om maar door te kunnen gaan. Daar helpen we ons lijf niet mee, maar brengen we het alleen maar verder af van waar we naartoe willen. Langzaam komt er een burn-out of bijnieruitputting in zicht. En ook dat gewicht raak je maar niet kwijt. Je lichaam houdt het vast om te kunnen overleven.

Je kunt je lichaam voor je laten werken, dat is ook precies wat je tijdens deze 10-weekse Reset je Hormonen methode gaat leren.

Hoe het nu isHoe het kan zijn
Weinig energie en je voelt je futloosEnergiek
Gewicht wat blijft toenemen, ondanks hetzelfde eetpatroonIdeale gewicht
Verstoorde nachtrustGoede nachtrust
Regelmatig koude handen en/of voetenGoed werkende lichaams-thermometer
StemmingswisselingenMeer rust in je lijf en leven
Regelmatig last van hoofdpijn en/of migraineGeen hoofdpijn en/of migraine
Weinig zin in seksGezonde seksdrive
Jezelf en anderen meerdere dagen per maand enorm in de weg zittenEen leuke, vrouw, moeder, vriendin zijn
Wattig gevoel in het hoofdHelder denken en doen
Opgeblazen gevoel, dat ervoor zorgt dat je moeilijk naar toilet kanLekker in je vel

Meld jij jezelf aan zodat ik je binnenkort mag begeleiden naar balans in jouw hormoonhuishouding?


Anita Willemsen - Anita Coacht

Vitaliteitscoach Anita Willemsen:

Ik ben enorm enthousiast over dit programma, dat mij zelf zoveel bracht in een tijd dat ik erg worstelde met overgangsklachten en stress. Ik denk dat er in Nederland te weinig aandacht is voor hormoonproblemen, terwijl er zoveel vrouwen mee worstelen. Helaas wordt er vaak nogal denigrerend gedaan over de overgang, dat je er ‘nou eenmaal’ maar doorheen moet. Dat hoéft dus helemaal niet, je kunt er wel degelijk iets aan doen. En dan kun je vervolgens zoveel gezonder en energieker zijn dan we vaak