Rust in je hoofd en energie in het lijf!

Dat is wat een persoonlijk coach traject bij Anita coacht jou oplevert.

Heb je het gevoel dat je steeds zo veel móet? En voel je je moe, gestrest en heb je een (te) druk leven? Wellicht ben je ondertussen ook een lastige gebeurtenis aan het verwerken, zit je vast in een ongewenste situatie of ben je door alle drukte zelfs in een burn-out beland?

Ben je continu aan het bedenken hoe je toch weer lekker in je vel komt, maar je weet niet hoe…

Herkenbaar? 

Hoe fijn zou het zijn om eens te sparren met iemand die jou de juiste vragen stelt? Zodat je weer in contact komt met je gevoel en ook leert begrijpen waarom je doet wat je doet? Iemand die je zonder oordeel én zonder prestatiedruk een spiegel voorhoudt, terwijl je aan het wandelen bent, omringd door mooie natuur?

Graag help ik jou

Als opgeleid ACT therapeut, hormoonexpert (vrouwen), stressmanager en ervaringsdeskundige help ik je graag om weer in contact te komen met jezelf; met je hart en je gevoel. Onderzoekend gaan we samen op pad, om uit te vinden waarom dingen niet lukken en wat je eigen rol hierin is. Door inzicht en bewustwording ga je anders kijken, leer je te accepteren wat niet te veranderen is of zet je dingen in beweging. Uiteindelijk beschik je weer over de kracht en het zelfvertrouwen om zelf verder te gaan.

ACT Acceptance and Commitment Therapy (ACT): Een weg naar psychologisch welzijn.  

Wat is Acceptance and Commitment Therapy (ACT)? ACT is gebaseerd op het idee dat lijden voortkomt uit de verstrengeling met negatieve gedachten en emoties, en het vermijden van pijnlijke ervaringen. In plaats van deze ervaringen te bestrijden, moedigt ACT je aan om ze te accepteren en een waardevol leven te leiden op basis van persoonlijke waarden.

Kies je voor begeleiding op basis van ACT? Dan betekent dit dat we samen aan de slag gaan met de kernprincipes van ACT:
1) Acceptatie: In ACT wordt acceptatie gezien als het actief omarmen van onplezierige gedachten, gevoelens en gewaarwordingen zonder ze te beoordelen of te vermijden. Door acceptatie kan je leren om los te komen van de greep van negatieve ervaringen en de negatieve energie richten op wat echt belangrijk is je leven.

2) Mindfulness: ACT integreert mindfulness om bewustzijn in te zetten in het huidige moment met openheid en zonder oordeel. Mindfuless stelt je in staat om met meer afstand naar gedachten en emoties te kijken. Hierdoor kan je beter reageren in plaats van automatisch te handelen.

3) Defusie: is het loskomen van de identificatie met gedachten en het besef dat gedachten slechts mentale gebeurtenissen zijn. ACT leert technieken om gedachten minder letterlijk en dwingend te interpreteren, waardoor je meer ruimte krijgt om bewuste keuzes te maken.

4) Zelf als Context: ACT benadrukt het concept van het “zelf als context, waarbij je jezelf bewust wordt van de constante veranderingen in je gedachten, gevoelens en waarnemingen. Door jezelf als een stabiele observator van deze veranderingen te zien, kan je met meer veerkracht omgaan met uitdagingen.

5) Waarden: ACT moedigt je aan om je persoonlijke waarden te ontdekken en deze als gids te gebruiken bij het nemen van acties. Waarden vormen de basis voor betekenisvolle doelen en helpen bij het maken van keuzeds die congruent zijn met wat echt belangrijk is in het leven.

“Ja, allemaal leuk Anita maar waarop zou ik nu voor deze vorm van gedragstherapie willen kiezen?”

De voordelen van ACT

 • Verhoogd jouw psychologisch welzijn: ACT kan je helpen om een betere emotionele balans en veerkracht te ontwikkelen. Dit leidt tot een verhoogd gevoel van welzijn en tevredenheid met het leven.
 • Effectieve behandeling van psychisiche aandoeningen: ACT is aangetoond effectief bij de behandeling van verschillende psychische aandoeningen, waaronder depressie, angststoornissen, verslaving en posttraumatische stresstroornis (PTSS)
 • Verbeterde interpersoonlijke relaties: Door psychologische flexibiliteit te vergroten, kan ACT je helpen om beter om te gaan met confilcten, communicatie te verbeteren en gezonde relaties op te bouwen.

Door acceptatie, mindfulness en toegewijde actie te omarmen, kan je de grip van negatieve gedachten en emoties verminderen en hun aandacht richten op wat echt belangrijk is. Of je nu worstelt met psychische aandoeningen of gewoon je algehele welzijn wilt verbeteren, ACT kan je helpen om positieve veranderingen aan te brengen en een vervullend leven te leiden.

Heb je het gevoel dat je steeds zo veel móet? En voel je je moe, gestrest en heb je een (te) druk leven? Wellicht ben je ondertussen ook een lastige gebeurtenis aan het verwerken, zit je vast in een ongewenste situatie of ben je door alle drukte zelfs in een burn-out beland? En ben je continu aan het bedenken hoe je toch weer lekker in je vel komt, maar je weet niet hoe…

Wellicht dat wandelcoaching jou verder helpen kan

Wandel coaching is een vorm van coaching waarbij de sessies plaatsvinden tijdens een wandeling in de natuur. Dit kan een park zijn, een bos, of een andere buiten locatie. Tijdens de wandeling bespreekt de coach verschillende onderwerpen met de cliënt en helpt hij of zij om persoonlijke doelen te bereiken en obstakels te overwinnen.

Er zijn verschillende voordelen aan wandelcoaching. Ten eerste kan de natuur een rustgevende omgeving zijn waarin mensen zich gemakkelijker openstellen en hun gedachten en gevoelens delen. Bovendien kan wandelen in de natuur helpen om stress te verminderen en de stemming te verbeteren.

Een ander voordeel van wandel coaching is dat het een actieve vorm van coaching is. Door te wandelen en tegelijkertijd te praten over persoonlijke problemen, kunnen cliënten zich energieker en meer gefocust voelen. Dit kan hen helpen om helderder na te denken en beter te kunnen concentreren.

Tot slot kan wandel coaching ook bijdragen aan het verbeteren van de fysieke gezondheid. Wandelen is een vorm van lichaamsbeweging die het cardiovasculaire systeem kan versterken en de bloedsomloop kan verbeteren. Dit kan leiden tot meer energie en een betere algehele gezondheid.

Kortom, wandel coaching kan een effectieve manier zijn om persoonlijke doelen te bereiken, stress te verminderen, de stemming te verbeteren, de concentratie te verhogen en de fysieke gezondheid te verbeteren.


Een krachtige combinatie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en wandelcoaching.

Een krachtige combinatie die je kan helpen om jouw psychologisch welzijn te bevorderen en betekenisvolle veranderingen in je leven aan te brengen.

Graag neem ik je mee hoe ik de kernprincipes van ACT naadloos integreer met de transformerende ervaring van wandelen in de natuur, waardoor een holistische benadering van persoonlijke groei en verandering ontstaat.

Acceptance and Commitment Therapy (ACT): ACT richt zich op het vergroten van psychologische flexibiliteit door acceptatie, bewustzijn en toegewijde actie. Het moedigt je aan om onplezierige gedachten, gevoelens en gewaarwordingen te accepteren, mindfulness in te zetten en acties te ondernemen die gebaseerd zijn op persoonlijke waarden. ACT biedt een effectieve manier om psychische aandoeningen te behandelen en het algemene welzijn te verbeteren.

De Kracht van Wandelcoaching: Wandelcoaching maakt gebruik van de transformerende kracht van wandelen in de natuur om persoonlijke groei, zelfreflectie en verandering te bevorderen. Door de rustgevende omgeving en het ritme van wandelen te combineren met coachingsprincipes, kan je op een dieper niveau verbinding maken met jezelf en de wereld om je heen.

De Synergie tussen ACT en Wandelcoaching:

 1. Acceptatiein de natuur: Wandelen in de natuur nodigt uit tot acceptatie van de huidge omstandigheden en het ervaren van het momen. De natuur biedt een kalmerende omgeving waarin je kan leren om pijnlijke gedachten en emoties te accepteren en ze als tijdelijk ervaringen te zien.
 2. Mindfulness in beweging: Wandelcoachting integreert mindfulness in de beweging van het wandelen. Door bewust te zijn van elke stap, ademhaling en zintuigelijke ervaring, kan je meer in het moment aanwezig zijn en beter reageren op gedachten en emoties.
 3. Verbinding met persoonlijke waarden: Wandelcoaching biedt de ruimte om diepere zelfreflectie mogelijk te maken en persoonlijke waarden te verkennen. Door tijd door te brengen in de natuur, kan je afstemmen op wat echt belangrijk voor je is en acties ondernemen die in lijn zijn met je waarden.
 4. Ruimte voor Defusie: Tijdens het wandelen biedt de natuurlijk omgeving de ruimte om los te komen van indentificatie met gedachten. “je bent niet wat je denkt”. Dit helpt je om gedachten minder letterlijk te nemen en ze als mentale gebeurtenissen te zien, waardoor je meer keuzevrijheid krijgt in je reacties.

Voordelen van de Combinatie ACT met Wandelcoaching

 • Diepere verbinding: De combinatie van ACT en wandelcoaching crieert een synergie die je helpt een diepere verbinding te maken met jezelf en anderen en de natuurlijke omgeving.
 • Praktische toepassing: De principes en vaardigheden van ACT kunnen direct worden toegepast tijdens wandelcoachsessies, waardoor je persoonlijke groei en verandering kan ondersteunen.

Mijn persoonlijk kijk: ACT en wandelcoaching vormen een krachtige combinatie voor persoonlijke groei, psychologisch welzijn en betekenisvolle verandering. Door acceptatie, mindfulness en toegewijde actie te integreren met de transformerende ervaring van wandelen in de natuur, kan ik een holistische benadering van persoonlijke ontwikkeling bieden.

Of je nu psychische aandoeningen wilt behandelen, je algemene welzijn wilt verbeteren of persoonlijke groei wilt stimuleren, de synergie tussen ACT een wandelcoaching kan je ondersteunen op je pad naar een vervuld en zinvol leven.

Werkwijze

Graag maak ik vrijblijvend kennis tijdens een gezellig kopje koffie of thee. We bespreken waar je tegenaan loopt en waar ik je bij zou kunnen helpen.

Indien je besluit om mee te doen aan mijn coachingtraject, maken we afspraken. Het traject bestaat uit:

 • 6 wandel- en coachingsessies van circa 2 uur per afspraak
 • Inclusief bewegingsoefeningen zoals: ademhalings- en yoga-oefeningen, en meditatietechnieken (indien gewenst, vaak komt dit op het moment zelf)

De kosten voor dit traject bedragen € 900,- (incl. BTW).

Kies je liever voor losse coachingsessies? Dan geldt het losse uurtarief van € 75,- per uur (incl. BTW)

Wist je dat werkgevers/organisaties dit coachingtraject in sommige gevallen (deels) vergoeden? Je werkgever kan je hier meer over vertellen.