6 Stappen om Je Mindset te Veranderen

De kracht van positiviteit is een ware gamechanger als het aankomt op het transformeren van je mindset. Maar hoe kun je deze kracht benutten om je gedachten een positieve draai te geven? In dit artikel deel ik 6 effectieve stappen die je kunt nemen om je mindset te veranderen en een positievere kijk op het leven te ontwikkelen.

Als mens hebben we gemiddeld tussen de 40.000 en 60.000 gedachten per dag. Deze gedachten zijn echter geen feiten. Het is dus wel degelijk belangrijk om je gedachten te onderzoeken. Is je gedachte werkelijk waar? Of is dit slechts een “hersenspinsel”? Ben je werkelijk te moe om te gaan sporten? Of heb je geen zin om je om te kleden, je spullen te pakken, door de regen te fietsen? Door bewust te worden van deze gedachten en ze kritisch te bekijken, kun je ontdekken dat veel van deze gedachten niet gebaseerd zijn op feitelijke informatie, maar op aannames of vooroordelen. Het is de moeite waard om jezelf af te vragen of deze gedachten je dienen en of ze je helpen om de beste versie van jezelf te zijn.

  1. Bewustwording van Negatieve Gedachten: Het begint allemaal met bewustwording. Neem de tijd om je negatieve gedachten op te merken wanneer ze opkomen. Sta stil bij wat je denkt en hoe je je voelt op dat moment. Door je bewust te worden van je gedachten, leg je de eerste steen naar verandering.
  2. Het Onderzoeken van de Oorsprong: Graaf dieper en probeer te achterhalen waar die negatieve gedachten vandaan komen. Reflecteer op je ervaringen en overtuigingen die deze gedachten hebben gevormd. Begrijpen waar ze vandaan komen, kan je helpen om ze te doorbreken en te vervangen door positieve overtuigingen.
  3. Het Uitdagen van Negatieve Gedachten: Daag je negatieve gedachten uit door jezelf af te vragen of ze wel echt waar zijn. Zoek naar bewijzen die het tegendeel aantonen en weeg de feiten af tegen je perceptie. Vaak zul je merken dat je negatieve gedachten gebaseerd zijn op aannames en niet op feitelijke informatie.
  4. Het Creëren van Positieve Affirmaties: Vervang negatieve gedachten door positieve affirmaties. Formuleer krachtige uitspraken die je regelmatig herhaalt om je mindset te versterken. Door jezelf regelmatig te herinneren aan je positieve eigenschappen en capaciteiten, bouw je een sterker gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde op. (Zie ook de oefening verder op in dit blog).
  5. Het Focussen op het Heden: Laat het verleden achter je en richt je op het heden. Stel concrete stappen op, die je nu kunt nemen om je situatie te verbeteren, hoe klein ook. Door je te richten op wat je kunt veranderen in het hier en nu, verleg je de focus van negatieve gedachten naar positieve actie.
  6. Het Omringen met Positiviteit: Zoek de steun op van positieve mensen en vermijd negatieve invloeden die je mindset kunnen beïnvloeden. Creëer een omgeving die je inspireert en motiveert, waar je je gesteund voelt en waar positieve energie heerst.

Het veranderen van je mindset vergt tijd en toewijding, met de juiste stappen kun je de kracht van positiviteit ontdekken en een leven leiden dat wordt gekenmerkt door optimisme en veerkracht. Bij Anita Coacht werk ik vanuit een combinatie van positieve psychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), mindfulness en NLP. Deze benadering is volledig afgestemd op de specifieke behoeften en vragen van het moment, waardoor maatwerk wordt geleverd. Vaak vergoedt de werkgever deze afspraken vanuit het vitaliteitsbudget, ontwikkelbudget of ziektepreventiebeleid. Hierin kan ik met je meedenken.

Wat zijn affirmaties?

Een krachtige affirmatie is kort, positief geformuleerd en in de tegenwoordige tijd geschreven. Het is een uitspraak die je helpt om je gedachten te sturen en je mindset te versterken. Door regelmatig positieve affirmaties te herhalen, programmeer je je geest om te geloven in het gewenste resultaat en creëer je een positieve verandering in je leven.

Oefening:

Maak een wandeling, bij voorkeur in de natuur. Tijdens deze wandeling blijf je jouw affirmatie herhalen. Hierbij zorg je ervoor dat je iedere lettergreep koppelt aan een voetstap. Op deze manier veranker je je affirmatie krachtig in je onderbewustzijn

Begin vandaag nog met het implementeren van deze stappen en laat jezelf groeien in een mindset van positiviteit en mogelijkheden!

Hartelijke groet, Anita Willemsen l Anita Coacht
💚Van Buitengewoon Naar Binnenbijzonder💙


📧 [info@anitacoacht.nl] ☎️ [+31 646 426 438]


Ontdek de Kracht van Positiviteit
Getagd op:                            

Geef een reactie