De laatste jaren ben ik ervan overtuigd dat wij mensen over een zelfgenezend vermogen beschikken. Dat wij met behulp van de juiste mindset en leefstijl voor een optimale gezondheid en welzijn kunnen zorgdragen. Voor mijzelf staat dit gelijk aan een gezond, gelukkig en positief leven.

Onderweg naar vitaal & energiek leven

In basis heb ik deze overtuiging altijd wel aangehangen. Maar toen ik in mijn leven in ‘zwaar weer’ terechtkwam, werd ik me hier pas echt meer bewust over. Toen het allemaal even niet zo vanzelfsprekend ging, brak er brak een periode in mijn leven aan waarin mijn zelfbeeld laag was; ik vertrouwde meer op wat ánderen zeiden en vonden dan dat ik vertrouwen in mijzelf had. In die periode zat ik vast — tenminste zo ervoer ik dat. Vooral terugkijkend leefde ik meer in het verleden met gedachten als ‘had ik toen dit of dat maar gedaan…’, of ‘als dat mij toen niet overkomen was, dan…’.

‘Dit kan toch niet? Dit wil ik niet!’

Leven in het moment was bijna niet mogelijk, laat staan dat ik met de toekomst bezig was. Als er toen al iemand naar mijn dromen gevraagd had, had ik geen antwoord kunnen geven.

Naast een hoop stressgerelateerde klachten, kwam daar ineens ook de overgang bij. Op een gegeven moment had ik last van een onwillekeurig trekkend ooglid en hartkloppingen. Toen besefte ik gelukkig dat mijn lichaam steeds meer tekenen gaf dat ik mijn grenzen aan het overschrijden was: ‘Dit kan toch niet? Dit wil ik niet!’.

Onderweg naar een vitaal & energiek leven

Dat was het moment dat ik het heft weer in eigen handen ben gaan nemen. In eerste instantie zette ik alle middelen in waarvan ik inmiddels wist dat deze mij helpen om dichtbij mijzelf te komen en te blijven. Voor mij is dit buiten in de natuur zijn, lekker hardlopend of wandelend. Sporten helpt mij ook goed, bij voorkeur een combinatie van krachttraining, crossfit en HITT (Hoge Intensiteit Interval Training). Daarnaast helpt het mijzelf om de stilte op te zoeken, wat ik doe met behulp van meditatie en ademhalingsoefeningen. Ook mijzelf omringen met goed gezelschap draagt bij aan mijn welbevinden. Allemaal dingen die ik ergens wat had losgelaten en een periode geen prioriteit gegeven had.

Daarnaast ben ik verder op zoek gegaan. Voor mijzelf was het duidelijk dat ik teveel stress had, dat kon ik zowel op lichamelijk als mentaal gebied merken. Er was meer nodig dan deze voor mijzelf werkende methodes. Ik maakte de balans op en koos ervoor mijn werkomgeving aan te passen. Ook op lichamelijk gebied wilde ik nog meer veranderen; om mijn hormoonhuishouding weer in balans te krijgen nam ik daarom deel aan de Reset Je Hormonen Methode. Ik voelde mijn vitaliteit enorm toenemen.

Naast dat werken aan mijzelf onder begeleiding van professionals, ging ik diverse opleidingen volgen. Inmiddels heb ik die ondertussen met goed resultaat afgerond en startte ik afgelopen jaar met mijn eigen bedrijf Anita Coacht. Nu geniet ik er enorm van om vanuit de combinatie van opgedane kennis en mijn persoonlijke ervaring anderen te kunnen ondersteunen, inspireren en motiveren.

In de komende blogs zal ik verder ingaan op hoe de diverse elementen als leefstijl, mindset, sport en rust mijzelf steeds ondersteunen en stabiliteit bieden. Ik hoop dat het ook jou inspireert.


Onderweg naar mijn fitste zelf
Getagd op:                            

Geef een reactie