Die heb ik met smaak en zonder enig schuldgevoel opgegeten, ik heb er – inclusief poedersuiker – heerlijk van gesmuld. De oliebol die ik hier op de foto eet, werd door mijn moeder gebakken. Ieder jaar zorgt mijn vader voor een tochtvrije plek in de schuur en plaatst daar straalkacheltjes, zodat mijn moeder een comfortabele oliebollenbakplaats heeft. Zij bakt daar dan de heerlijkste oliebollen, appel- en ananasflappen.

Wil jij aan het eind van dit jaar ook onbezorgd kunnen genieten van oliebollen? Anita Coacht staat klaar om je te begeleiden naar gezond en energiek leven. De pijlers van waaruit ik werk zijn voeding, beweging en mindset. Ik geloof erin dat ieder mens een eigen unieke sleutel naar een gezond en energiek leven heeft. Daarom werk ik niet met standaard pakketten. In plaats daarvan ga ik graag met jou in gesprek over jouw leefstijl. Ik kan jouw gezondheidstoestand testen met een uitgebreide health scan, vragenlijsten of een specifieke bloedtest, passend bij jou en je vraag. De uitkomsten van deze intake deel ik vervolgens met jou in een schriftelijk rapport en tijdens een consult. Dit rapport bevat voor jou persoonlijk opgestelde concrete adviezen waarmee jij zelf verder aan de slag kunt om je gezondheid te verbeteren. Jijzelf bepaalt of je daarna verder door mij of eventueel door mijn samenwerkingspartners begeleid wilt worden en in welke vorm je dat dan wilt.

Voorbeelden van wegen naar een gezond en energiek leven die ik de afgelopen periode begeleid heb:

  • Het resetten van cholesterol en de vetzurenbalans in het lichaam
  • Resetten van de hormoonhuishouding tijdens overgang, rond zwangerschap of startende menstruatie in de pubertijd
  • Afvallen en je gewicht stabiliseren
  • Detoxen van lever en darmen
  • Stressvermindering, mentale rust en balans door mindfulness (onder andere in hardlopen en wandelen), ademtechniek en meditatie.

De komende week starten er diverse mensen onder mijn begeleiding met het resetten van de darmen of het volgen van een methode om de lever te reinigen. Ook starten er mensen met een individuele mindful run of mindful walk cursus.

Oliebollen als beleving

Gedurende oudejaarsdag komen familie en vrienden steevast bij mijn ouders langs om te proeven en na te mijmeren over het jaar dat was. Deze keer was dat natuurlijk anders. Gelukkig kon ik wel even langsgaan en zo’n heerlijke verse oliebol proeven. Grappig houd ik eigenlijk helemaal niet zo van oliebollen, behalve deze van mijn moeder…zalig!

Voor mijzelf maak ik keuzes in wat ik wel en niet eet. Ik probeer, uit respect voor mijn lichaam en mind zo verantwoord mogelijk te eten. Daarbij hanteer ik trucjes als de 80/20 regel: 80% van wat je eet en drinkt is voedzaam en verantwoord, voor de overige 20% maak je eventueel een wat minder verantwoorde keuze. Wat mij ook helpt is de vraag: “Is dit mij een 10 waard?” Doordat ik mijn mind goed getraind heb en houd, lukt het mij om mijzelf hierin niet te foppen. Dit keer had ik mijzelf deze vraag al in de week voorafgaande aan Oudjaar gesteld. En wist ik: Jaaahaaaaa díe oliebol is mijn een 10 waard. Want met de lekkere smaak komt ook extra beleving voor mij als dochter: dat ik trots op mijn ouders ben omdat zij zo fit en fier zijn, het werk dat zij nog dagelijks verzetten, het netwerk wat op hun steun kan rekenen en de onvoorwaardelijke liefde en support die ik vanuit hen ontvangen mag. Dat allemaal proefde ik in die ene oliebol. En in de drie die ik erna ook nog nam ;-).

Wil jij meer weten en leren hoe jij de voor jou verantwoorden keuzes maken kunt, zodat ook jij van een gezond en energiek leven genieten kan? Neem een kijkje op mijn website en vul vrijblijvend het contactformulier in. https://www.anitacoacht.nl

Wie weet spreken wij elkaar binnenkort en wie weet zet je dan een volgende stap om jouw gezondheid te verbeteren.

Ik wens je een gezond en liefdevol 2021!

Anita Willemsen

Anita Coacht -Van Buitengewoon Naar Binnenbijzonder-

Nog even over de oliebollen…
Getagd op:                                

Geef een reactie