Mindful @work

Hoe zorg je ervoor dat plezier, openheid en een ontspannen werksfeer binnen een organisatie vanzelfsprekend is? Als spanning binnen een bedrijf omslaat in stress, kan er ontevredenheid en een verslechterde samenwerking ontstaan. Dit zou op lange termijn zelfs een risico op uitval van medewerkers kunnen veroorzaken.

 • Balans tussen rust en inspanning
 • Balans tussen werk en privé
 • Balans tussen vooruit bewegen of even een pas op de plaats maken

Veel medewerkers lopen tegen een disbalans aan en dit kan klachten op de werkvloer geven. Door Mindful @ work in te zetten op de werkvloer, blijven medewerkers tevreden, fitter en beter in balans.

Mindful @ work gebruikt in alle programma’s mindfulness, ademhalingstechnieken en NLP als unieke combinatie. De methode kan toegepast worden in de vorm van individuele coaching, maar ook in groepsverband, zoals binnen een team. Actief zijn betekent niet per se in sportkleding, maar vooral zelf gaan ervaren en het zelf doen. We komen letterlijk en figuurlijk in beweging!

Ik werk volgens de Mindful Run methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhalingstechnieken, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. Stap voor stap werken we samen aan fysiek, mentaal en emotioneel herstel en/of balans.

Mindful @ work kan ingezet worden voor individuele coaching in het kader van fysiek en/of emotioneel herstel of voor teamcoaching met het oog op inspirerend leiderschap.

Het resultaat van Mindful @ Work

 • Toename van focus en creativiteit:
  door het bewegen komen we los van vaste denkpatronen. Wij worden dus niet alleen fysiek maar ook mentaal fitter.
 • Meer energie:
  per dag ademen wij gemiddeld 23.000 keer. Met de juiste ademhaling neemt ons lichaam tien tot twintig procent meer zuurstof op. 
 • Stressreductie:
  NLP biedt de mogelijkheid om ons gedrag en onze gedachten te beïnvloeden. Wij worden hierdoor flexibeler en duidelijker in onze keuzes.
 • Bewustwording:
  mindfulness vergroot de aandacht en vergevingsgezindheid. Dit heeft een positief effect op ons immuunsysteem en onze hersenen.
 • Echtheid:
  niet alleen handelen vanuit het hoofd, maar in balans met hoofd en hart! Dit maakt dat wij meer autonomie ervaren. 

Mindful @ Work coachingtraject

Een coachingtraject bestaat uit zes sessies van twee uur.

Na akkoord plannen we de coachingsessies in, welke gewoon vanuit kantoor of op locatie plaats kunnen vinden. Na het afronden van de vijf sessies, volgt na twee maanden een laatste terugkomsessie om te evalueren hoe het gaat en mogelijk nog wat in te zoomen.

Voorafgaand aan het coachingtraject plannen we intakegesprek. We bespreken de hulpvraag en maken kennis. Dit gesprek is gratis. 

Resultaten bij de medewerker:

 • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie
 • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans
 • Gezonde ademhaling en een ontspannen lichaamshouding
 • Meer balans tussen gevoel, verstand en lichaam
 • Verbeterde concentratie
 • Rust in het hoofd, rust in het lijf

Mindful Lunch Walk

Een Mindful lunch walk is een wandeling van 1uur.

Een Mindful lunch walk is een wandeling van ongeveer een uur op uw eigen locatie. Tijdens deze wandeling maken medewerkers op een prettige en vooral ontspannen manier kennis met de technieken en tools die Mindful Run gebruikt

De geleerde technieken kunnen direct in de praktijk toegepast worden. Een Mindful Walk staat voor minder stress en meer uithoudingsvermogen. Dit verhoogt de concentratie, reduceert het stressniveau en zorgt ervoor dat de medewerker weer met een frisse blik aan het werk gaat.


Mindful Run/Walk cursus

5-weekse cursus Mindful Run of Mindful Walk

De cursussen van Mindful Run hebben als doel om beter te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk resultaat “meer energie”. De 5-weekse cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent. Voor medewerkers die liever wandelen, is de cursus beschikbaar als ‘Mindful Walk’.

Medewerkers kunnen deelnemen in hun eigen tijd, dichtbij huis of juist dichtbij het werk. In het kader van Duurzame Inzetbaarheid kunnen bedrijven kiezen om een deel mee te financieren. Een interventie die snel en gemakkelijk te realiseren is en veel gezondheidswinst op kan leveren, zowel mentaal als fysiek. Deze vijf weekse cursussen kunnen ook op maat voor alleen uw bedrijf verzorgd worden zodat medewerkers met elkaar zonder prestatie druk werken aan fysiek en mentaal sterk gestel en gezonde balans van energie huishouding.  


Inspiratie: Filmpje vanuit VGZ