“Neem vandaag nog de leiding over je gezondheid.”

1) Health Scan Test / Bioresonance

Bij de coaching met bioresonantie maak ik gebruik van de Health Scan, een apparaat dat meet met elektromagnetische signalen. Het is een uitwendige testmethode, die snel en effectief uitgevoerd kan worden: je hoeft maar een minuut je hand op het apparaat te leggen, je merkt er niets van. 

Bioresonantie gaat ervan uit dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij een ziekte of onbalans in het lichaam kan deze trilling verstoord zijn. 

Met behulp van deze health scan kan ik ongeveer 40 lichaamssystemen doormeten, waaronder vitaminen, mineralen, de PH-waarde, vetzuren, hormonen en organen als darmen, hart en bloedvaten. De testuitslagen zijn zichtbaar in een persoonlijke rapportage en bezien het lichamelijk functioneren vanuit een holistische benadering. Piekeren kan bijvoorbeeld tot een verstoring in longen/dikke darm leiden, woede zie je terug in de werking van lever/galblaas.

Uit deze persoonsgebonden rapportage volgt een persoonlijk advies.  

Bij Anita Coacht werken we met de DBS techniek voor het analyseren in capillair bloed dat uit een vingertop verkregen wordt met behulp van de Gedroogde Bloeddruppel- (Dried Blood Spot, DBS) techniek Een DBS is wetenschappelijk bewezen net zo nauwkeurig te zijn als een veneus bloedmonster wanneer vetzuren geanalyseerd moeten worden. Het enige wat nodig is, zijn enkele druppels bloed uit de vingertop.

2) Balancetest / Vetzurenbloedtest

De Balance test meet 11 vetzuren, waaronder verzadigde, mono onverzadigde (Omega 9) en meervoudig onverzadigde (Omega 6 en Omega 3) vetzuren. De individuele waarden van de vetzuren worden weergegeven in een tabel en uitgedrukt als percentages van het totale aantal gemeten vetzuren. De tabel bevat ook de gemiddelde bereikwaarden (gebaseerd op gegevens van een grote groep gebalanceerde mensen) als doelwaarden De volgende vetzuren worden gemeten:

 • Palmitinezuur, C16:0 (verzadigd vet)
 • Stearinezuur, C18:0 (verzadigd vet)
 • Leïnezuur, C18:1 (Omega-9)
 • Linolzuur, C18:2 (Omega-6)
 • Alfa-linoleenzuur, C18:3 (Omega-3)
 • Gamma-linoleenzuur, C18:3 (Omega-6)
 • Dihomo-gamma-linoleenzuur, C20:3 (Omega-6)
 • Arachidonzuur (AA), C20:4 (Omega-6)
 • Eicosapentaeenzuur (EPA), C20:5 (Omega-3)
 • Docosapentaeenzuur (DPA), C22:5 (Omega-3)
 • Docosahexaeenzuur (DHA), C22:6 (Omega-3)

3) HbA1c Test/ langer termijn bloedsuikertest

Controle in eigen hand nemen begint met een test
Het meten van de langetermijnbloedsuiker met de Hemoglobine A1c (HbA1c)-test is een van de belangrijkste tests die je kunt uitvoeren om te zien in hoeverre je huidige eetpatroon en levensstijl je langetermijngezondheid ondersteunt. De test meet de gemiddelde bloedsuiker (bloedglucose) in het lichaam gedurende de laatste drie maanden. Dit is iets wat in hoge mate wordt beïnvloed door het eetpatroon en onze keuzes over de levensstijl die we dagelijks maken. Het is essentieel om de gemiddelde bloedsuiker op een normaal niveau te houden. Hogere niveaus wijzen erop dat het vermogen van het lichaam om de bloedsuiker te controleren door het gebruik van insuline kan zijn verminderd en roept op tot actie. Dat komt omdat een hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot de ontwikkeling van diabetes type 2 en met de tijd vele lichamelijke systemen kan beschadigen, zoals de ogen, zenuwen en bloedvaten.

Het goede nieuws is dat we onze gezondheid in eigen hand hebben en volgens de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) moeten mensen om diabetes type 2 en de bijbehorende complicaties te helpen voorkomen: – een gezond lichaamsgewicht bereiken en behouden; – lichamelijk actief zijn – op de meeste dagen ten minste 30 minuten per dag regelmatige, gematigd-intensieve activiteiten uitvoeren. Er is meer activiteit vereist voor gewichtsbeheersing; – eet gezond, vermijd suiker en verzadigde vetten; en – vermijdt tabak – roken verhoogt de kans op diabetes en cardiovasculaire aandoeningen.

Veranderingen in het vermogen van het lichaam om de bloedsuiker te beheersen is een langzaam proces. Ook al kan een HbA1c-test vandaag goede resultaten laten zien, toch kunnen het eetpatroon en de keuzes die je maakt voor je levensstijl erop wijzen dat dit op de lange termijn mogelijk verandert.

Daarom werk ik graag met deze HbA1c-test waarmee je een duidelijk startpunt hebt voor je gezondheidstraject. Het meet je lange termijn bloedsuikerspiegel, maar houdt er ook rekening mee op welke manier je huidige eetpatroon en levensstijl je toekomstige gezondheid beïnvloedt.

4) Vitamine D test

Je gezondheid uitlichten Het vitamine D gehalte in jouw lichaam kan gedurende het jaar variëren, afhankelijk van blootstelling aan de zon, je voeding, waar je woont en voedingssupplementen.

Het doen van de test geeft je inzicht in je vitamine D-niveaus en je krijgt aangepaste aanbevelingen over hoe je je vitamine D-niveaus kunt behouden of verbeteren. Het wordt aanbevolen om de test elke 120 dagen te doen om je status te controleren en je inname en levensstijl aan te passen aan seizoensvariaties. 

Onafhankelijk laboratorium
Vitas is een GMP-gecertificeerd laboratorium voor chemische analyse dat is erkend als een van de vooraanstaande pioniers in het gebruik van de drogebloed testmethode. Ze hebben 25 jaar ervaring in het leveren van hoogwaardige chromatografische analyse op maat, op basis van geavanceerde kennis en technologie. Vitas is voortgekomen uit de Voeding-vakgroep van het Instituut voor Medische Basiswetenschappen aan de Universiteit van Oslo, de grootste Voeding-vakgroep in Europa.

5) Vragenlijsten?

Jazeker, binnen Anita Coacht, zetten we binnen onze begeleiding, met regelmaat een vragenlijst in. Dit met als doel om een vermoedelijke oorzaak uit te sluiten of juist te bevestigen. Zo zijn er bijvoorbeeld vragenlijsten voor:

 • Hormonale (dis)balans
 • Darmgezondheid
 • Lekkende darm/leaky gut
 • Slapen
 • Stress
 • Neurotransmitters