fbpx

Loop en wandeltraining

Je wilt graag meer gaan bewegen, weer lekkerder in je vel zitten of misschien wel wat kilo’s verliezen. Eigenlijk wil je je gewoon fit voelen! Toch is het best een grote stap om weer te beginnen met bewegen of hardlopen. Misschien loop of ren je al regelmatig en wil je leren om je ademhaling, looptechniek en zintuigen bewuster in te zetten voor een optimaal resultaat. Als gecertificeerd Mindful Run- en Walktrainer wil ik je hier graag bij helpen door op een laagdrempelige manier, zonder prestatiedruk, te gaan wandelen of hardlopen. Deze manier van bewegen is gericht op ademhalingstechnieken en mindfulness. In de omgeving van Zevenaar geef ik verschillende loop- en wandeltrainingen.

Wat is Mindful Run en Mindful Walk precies?

Tijdens Mindful Run en Mindful Walktrainingen ga je met een trainer in groepsverband bewegen. Dit kan zijn door middel van wandeltrainingen of hardlopen. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en je wordt bewust van je eigen loophouding. Door jouw aandacht bij het (hard)lopen te houden, voel je de kracht en energie in je lichaam.

Met behulp van mindfulness leer je met een open en niet-kritische blik je aandacht te richten naar wat je op dat moment doet. We passen ademhalingstechnieken toe om het maximale rendement uit je ademhaling te gaan halen. Binnen Mindful Run en Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt. Ook zal je hartslag dan lager zijn. Ademen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. Tijdens het hardlopen zal je de positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam gaan merken.

Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Mindful Run en Walk leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het “hier en nu”.

De voordelen van mindful loop- en wandeltraining

 • Je wordt je bewust van je eigen loophouding, kracht en energie
 • Door middel van ademhalingstechnieken leer je om het maximale rendement uit je ademhaling te halen (neusademhaling)
 • Wandelen en hardlopen heeft vele positieve effecten op je gezondheid
 • Met behulp van de mindfulness oefeningen leer je met een open en niet-kritische blik je aandacht te richten op het moment, met als doel ontspanning
 • Na de trainingen voel je je voldaan en je gaat merken dat je fitter gaat worden
 • In de buitenlucht en in groepsverband werken aan je conditie

Aanbod loop- en wandeltraining in Zevenaar


Mindful Run in groepsverband 6 tot 10 mensen (5 x 1,5u)

 • Geschikt voor zowel beginnende als gevorderde hardlopers
 • 5-weekse cursus van 1,5 uur per training
 • De kosten voor deze cursus bedragen €95,-

Tijdens deze 5-weekse cursus ga je in groepsverband kennismaken met de verschillende facetten van het hardlopen. De Mindful Run is toegankelijk voor zowel de gevorderde als de startende hardloper. Je leert luisteren naar je eigen lichaam en je gaat letten op je eigen loophouding. Zo ga je jouw kracht en energie heel bewust voelen!

De volgende Mindful Run Trainingen in Zevenaar starten op: Di 20 augustus om 9u vanuit Restaurant de Stempel, Zondagochtend 25 augustus om 9.45u vanuit Restaurant de Stempel, Maandagochtend 19 augustus om 9u vanuit Recreatiepark de Bijland, Donderdagavond 22 augustus om 19u vanuit Recreatiepark de Bijland.


Mindful Walk in groepsverband 6 tot 10 mensen (5 x 1,5u)

 • Geschikt voor iedereen
 • 5-weekse cursus van 1,5 uur per training
 • De kosten voor deze cursus bedragen €95,-

Mindful Walk leert je hoe je volop van het wandelen en de omgeving kunt genieten. Met een juiste ademhaling en lopen in het “hier en nu” kom je helemaal tot jezelf. Tijdens deze 5-weekse cursus leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Met behulp van mindfulness leer je met een open en niet-kritische blik je aandacht te richten naar wat je op dat moment doet. We passen ademhalingstechnieken toe om het maximale rendement uit je ademhaling te gaan halen.

De volgende Mindful Walk Training in Zevenaar zal starten op: maandagochtend om 1045u vanuit Recreatiepark de Bijland.


Mindful Run/Walk & Zwanger en pas bevallen

Geschikt voor:

 • Vrouwen die willen wandelen tijdens de zwangerschap (advies is aanmelden tussen 14 – 26 weken)
 • Vrouwen die willen blijven hardlopen tijdens de zwangerschap (advies is aanmelden tussen 14 – 26 weken)
 • Vrouwen die weer willen starten met bewegen na de zwangerschap (v.a. 6-8 weken Mindful Run/Walk & Moeder)

Tijdens de 5-weekse zwangerschapscursus van Mindful Run leer ik je om beter te worden in voelen, zodat je goed leert luisteren naar je lichaam. Je leert je grenzen beter aan te voelen en je leert hoe je veilig kunt bewegen/sporten tijdens je zwangerschap, zonder prestatiedruk.

Je leert hoe je mindfulness technieken toe kunt passen om beter te ontspannen en bewuster te leven. En je leert wat het effect is van ademhaling in relatie tot stress. Met de tools en technieken uit de Mindful Run en Zwangerschap kun je meer genieten van je zwangerschap en de periode daarna.

Kosten: € 95,- voor de 5-weekse trainingen.


Individuele 5-weekse Mindful run of Walk cursus (5 x 1,5u)

 • 5-weekse 1-op-1 cursus van 1,5 uur per training
 • Alle persoonlijke aandacht voor jou alleen
 • De kosten voor deze cursus bedragen €375,-

Tijdens de individuele 5-weekse cursus kun je kiezen uit Mindful Run of Mindful Walk. Deze 1-op-1 trainingen hebben het voordeel dat je alle persoonlijke aandacht krijgt en gericht kunt werken aan de dingen waar je tegenaan loopt. Het schema wordt helemaal op jouw behoeftes afgestemd.